Програми

Lubuntu долази са одређеним бројем преинсталираних програма који су савим довољни да покрију основне потребе просечног корисника рачунара. Број преинсталираних програма би можда био већи да се развијатељи Lubuntu-а не труде да Lubuntu буде штедљив на системским ресурсима и да стаје на CD.

Lubuntu није само оперативни систем за старије/слабије рачунаре већ одлично ради и на новим/јаким рачунарима. Зато корисник који има рачунар завидних перфомански жели да има и користи програме који се нису нашли на Lubuntu CD-у.

Те, да кажемо, недостајуће програме можете имати на рачунару коришћењем неке друге Ubuntu LXDE дистрибуције која одговара вашим потребама. Избором неке од поменутих дистрибуција можете уштедети на времену које би изгубили појединачном инсталацијом програма, свакако ако се ради о већем броју програма. Нажалост, поново се може десити да не добијете преинсталиран програм који желите да користите, тако да, како год окренете, морате додатно инсталирати жељене програме.

У овој секцији сајта ми ћемо се бавити појединачном инсталацијом програма који нису дошли заједно са Lubuntu-ом, а ми желимо, односно, имамо потребу да их користимо.

Упуства за инсталацију програма можете наћи у левој колони нашег сајта испод наслова Програми.

Молим вас, прочитајте Напомене.

Advertisements