Cloud сервиси

Издвојили смо четири cloud сервиса која имају апликације које долазе са подршком за Linux оперативне системе. Путем ових сервиса можете бекаповати, похрањивати у „облаку“ и делити ваше фајлове са другима.

Copy

Copy

Copy је највеликодушнији cloud сервис. У бесплатној верзији, ако се региструјете преко позивнице и одрадите пар корака добијате 20 GB простора за складиште са могућношћу неограничене надоградње. Такође, нема ограничења ни у величини фајлова које постављате. Copy апликација подржава велики број оперативних система за рачунаре и мобилне телефоне, међу којима су Linux и Android.

Ако се региструјте на Copy преко овог линка https://copy.com/?r=oxBW0j, инсталирате Copy апликацију и пријавите/улогујте се на ваш новотворени налог преко апликације добијате 5GB додатног простора за складиштење фајлова.

Dropbox

Dropbox

Dropbox је један од најпопуларнијих бесплатних cloud сервиса за похрану и дељење садржаја.

По регистрацији вам додељује 2GB простора и могућност проширења до 18GB простора у бесплатној верзији. Синхронизација између рачунара и Dropbox-а одвија се преко Dropbox апликације која подржава велики број оперативних системима за рачунаре и мобилне телефоне, међу којима су Linux и Android. Можете постављати фајлове до 10 GB величине преко прегледача, а за постављање преко Dropbox апликације нема ограничења у величини фајла.

Ако се региструјте на Dropbox преко овог линка http://db.tt/dW5toeRt, инсталирате Dropbox апликацију и пријавите/улогујте се на ваш новоотворени налог преко апликације добијате 500MB додатног простора за складиштење фајлова.

Dropbox апликацију можете инсталирати путем Lubuntu Software Center-а. Погледајте упуство.

Advertisements